Tech

Wat is de beste Safire camera voor jouw situatie?

Zou je graag je woning of misschien een ander gebouw willen beveiligen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van één van de verschillende soorten camera’s die zijn terug te vinden in het aanbod van het merk Safire. Voor dit merk geldt dat ze er door de jaren heen voor heeft gekozen om nagenoeg alle verschillende soorten beveiligingscamera’s die op de markt zijn terug te vinden in haar aanbod op te nemen. Ben jij ook benieuwd naar welke camera’s dit nu precies allemaal zijn? Zou je bijgevolg ook graag willen ontdekken welke camera nu exact voor jou de beste keuze is? Dan is het zeker een aanrader om even de onderstaande informatie grondig door te nemen.

Wanneer kies je voor een Safire dome camera? 

De eerste optie die je aantreft in het aanbod van het merk Safire is een zogenaamde dome camera. Voor een dergelijke camera geldt dat ze beschikt over verschillende concrete eigenschappen. In eerste instantie maakt ze het bijvoorbeeld mogelijk om de volledige ruimte in beeld te brengen. Dat is echter niet alles. Daarnaast valt het namelijk ook altijd op dat een dome camera van het merk Safire over een onopvallende uitstraling beschikt. Dat is zeer interessant voor mensen die bijvoorbeeld liever niet willen dat hun camerabeveiliging een opvallend onderdeel vormt in hun interieur. Indien dat ook een belangrijke eis is waar jij over beschikt weet je dus dat een dome camera uit het aanbod van Safire bestellen wellicht de beste keuze zal zijn.

Wanneer is een bullet camera de beste keuze? 

Een tweede type camera die je aantreft in het assortiment van Safire is de zogenaamde bullet camera. Het gaat hierbij om een soort camera die zich focust op één bepaald specifiek punt. Een dergelijke camera is dan ook minder geschikt om een volledige ruimte in beeld te brengen. Wel is het zo dat ze over een extra troef beschikt omdat ze veelal reeds van buiten de ruimte goed zichtbaar is. Met andere woorden, mocht een inbreker van buitenaf de ruimte screenen met als doel om in te breken dan is het zomaar mogelijk dat de aanwezigheid van deze camera hem of haar zal afschrikken. Het spreekt voor zich dat ook dit een niet onbelangrijk voordeel is waar je op kan rekenen bij het kopen van één van de bullet camera’s van het merk Safire. 

Wat met een Safire PTZ camera?

Tot slot is het zo dat je ook nog kan kiezen voor het kopen van een PTZ camera van Safire. Voor deze camera geldt dat ze zoals de naam reeds aangeeft eigenlijk over drie verschillende functionaliteiten beschikt. Het gaat hierbij om:

  • Pan,
  • Tilt; 
  • Zoom;


Voor deze camera’s geldt dan ook onder meer dat ze een optische zoom heeft. Hiermee is het mogelijk om vanop afstand niet alleen personen, maar ook objecten nauwkeurig te kunnen bekijken. Is er sprake van een optische zoom? Dan zal je kunnen vaststellen dat er bij het inzoomen geen kwaliteitsverlies zal optreden. Op deze manier beschik je dan ook altijd over het best mogelijke bewijsmateriaal om bijvoorbeeld in de rechtbank te kunnen gebruiken wanneer nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *