Marketing

Een SEO-vriendelijke webshop voor meer omzet

Als je in het bezit bent van een webshop, is één van je doelen waarschijnlijk om zoveel mogelijk omzet te creëren. Dit kun je doen door een uitgebreid assortiment te hebben, de pagina er aantrekkelijk uit te laten zien of gebruik te maken van kortingsacties, maar het is ook absoluut van belang dat je website qua SEO in orde is. Je zou dit gedeelte uit kunnen besteden, bijvoorbeeld door een internet marketing bureau in te schakelen, maar zelf kun je ook al behoorlijk wat doen. Lees snel verder!

 

Stimuleer reviews

Laat klanten reviews schrijven! Dit is een uitstekende manier om hoger te gaan ranken in zoekmachines. Daarnaast zorg je er hiermee voor dat mensen eerder geneigd zijn om een aankoop te doen (mits je veel positieve reviews krijgt).

 

Je foto’s optimaliseren

Naast het feit dat het belangrijk is dat je foto’s er goed uitzien, is het ook aan te raden om unieke alt-teksten te gebruiken. Zorg ervoor dat je foto’s bijvoorbeeld niet ‘foto1’ heten, maar geef ze een relevante naam, zoals ‘luxe-loungebank’. Hiermee zorg je ervoor dat je foto (en webshop) ook via Google afbeeldingen gevonden kan worden. 

 

Maak gebruik van geschikte anchor teksten

Wanneer je vanuit een blogartikel (of andere pagina) naar een andere pagina van je website verwijst, is het van belang dat je gebruik maakt van relevante anchors. Met teksten als ‘lees verder’ zorg je er niet voor dat je hoger in zoekmachines komt te staan. Kies in plaats daarvoor voor een zoekwoord waar men regelmatig op zoekt en waar je op gevonden zou willen worden met je website.

 

Kom je er niet uit? Stramark online marketing bureau Amsterdam kan je helpen met je SEO en andere marketing gerelateerde zaken! Kom erachter wat de mogelijkheden voor jou als bedrijf zijn, door contact met ze op te nemen of door hun website te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *