ICT

De voordelen van een VPN

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een VPN. Dit betekent Virtual Private Network. Hiermee kun je anoniemer over het internet surfen zonder dat, in de meeste gevallen, deze acties naar jou terug te leiden zijn. Ook kun je van locatie veranderen en bijvoorbeeld andere series op Netflix bekijken die niet in Nederland beschikbaar zijn. Maar er hanen natuurlijk nog veel meer voordelen aan het aanschaffen van een VPN service. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Je IP-adres verbergen

Als je op het internet iets opzoekt, dan krijg je veel resultaten te zien binnen mum van tijd. Maar al deze resultaten komen alleen te voorschijn als de zender weet naar welk adres hij het moet sturen – jouw laptop of computer dus. Vergelijk het met jouw huisadres; hierdoor kan de postbode jouw huis vinden en de post afleveren! Dit werkt ook zo met computers. Zoals je misschien al weet, is dit niet erg anoniem en juist privacy-gevoelig. Als je een VPN aanschaft, wordt jouw internetverkeer geleid via een andere server en kan jou internetgedrag niet direct worden teruggeleid naar jou.

Series bekijken

Het was al even kort voorbijgekomen: met een VPN kan je veel meer series bekijken. Neem bijvoorbeeld Netflix. In Nederland biedt de streamingdienst al veel series aan, maar in Amerika is dit nog veel meer. Echter, op basis van jouw locatie kan je dit niet bekijken. Met de beste VPN is dit wel het geval. Doordat jouw locatie versleuteld wordt, kan je kiezen uit welke serie daar ook maar wordt aangeboden! Je wordt dan namelijk verbonden met een server in het desbetreffende land en de streamingdienst denkt dan dus dat je daar bent.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse tv

Als je als Nederlander in het buitenland woont, wil je ongetwijfeld zo nu en dan even lekker Nederlandse televisie kijken. Dit kan natuurlijk niet, omdat de uitzendingen niet terug of live te kijken zijn doordat je in het buitenland zit. Met een VPN service is dit niet het geval. Dan kan je gewoon kijken wat en wanneer je maar wilt. Eigenlijk werkt het hetzelfde als bij streamingdiensten.

Natuurlijk kleven er nog meer voordelen aan het aanschaffen van een VPN. Deze hebben meer te maken met jouw privacy en overheidsbemoeienis met jouw internetgedrag. Benieuwd? Kijk dan voor nog meer voordelen op https://goodvpnservice.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *